Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 48 godzin

HERBATA ZIELONA KAMAIRICHA 50 gr

Kamairicha to zielona herbata, która pochodzi z wyspy Kiusiu, trzeciej pod względem wielkości wyspy Japonii. Jest ona specjalnością tego regionu. Nazwa „Kamairicha” oznacza „herbatę wytwarzaną na patelni”. To właśnie sposób produkcji Kamairichy sprawia, że jest to herbata unikatowa. W celu zatrzymania oksydacji listki poddaje się działaniu wysokiej temperatury poprzez prażenie w wokach, a nie działaniu pary wodnej, tak jak w przypadku zdecydowanej większości japońskich zielonych herbat. Poddawanie listków działaniu wysokiej temperatury poprzez prażenie w wokach to typowo chińska metoda produkcji zielonej herbaty, dlatego też można by stwierdzić, że Kamairicha to japońska zielona herbata, którą wytwarza się w chińskim stylu.

Listki herbaty Kamairicha wydzielają aromat roślinny z wyraźnymi nutami prażenia.

Napar z Kamairichy ma intensywny roślinny zapach z delikatnymi akcentami umami i żółtawo-zielonkawy kolor.

W smaku naparu dominują akcenty roślinne z wyraźną słodyczą oraz nutami prażenia. Napar jest całkowicie pozbawiony goryczy. Pozostawia on w ustach niezwykle mocny i długo utrzymujący się posmak, który określiłabym jako maślano-bulionowy.

Dodatkowo na opakowanie został umieszczony przepis do zaparzenia, który został opracowany przez Mistrza Tea Masters Cup w Seulu w 2016 r. - Murata Kornaeva.

Tę herbatę możecie skosztować w naszych kawiarniach «Knitted Coffee»

Waga: 50 gr.

Polecamy